И повторно факти за сексот

– Едно од десет бебиња во Европа е зачнато во кревет од Икеа.

– Британските шпиони престанале да користат сперма како невидливо мастило, зашто почнувала лошо да мириса ако не била свежа.

– Еден сперматозоид содржи 37,5 мегабајти ДНК податоци. Една ејакулација претставува пренос на податоци од 15.875 гигабајти.

– Машките вински мушички кои биле одбиени од женските мушички, пиеле значително повеќе алкохол отколку оние кои имале успешна средба.

– Женските папагали ќе умрат доколку немаат секс повеќе од една година.

– Секоја секунда се продаваат по седум вијагра пилули.

– На германски контрацепција е Schwangerschaftsverhütungsmittel. Дури се изговори зборот, може да биде доцна.

– Хомосексуалноста се сметала за ментално пореметување се до 1973. година.

– Најпродаван роман во 15 век бил „The Tale of the Two Lovers”, еротски роман од човекот кој подоцна станува Папата Пиј II.

– Мажот во текот на две седмици произведува доволно сперма за да ја оплоди секоја жена на планетата.

– Основачот на сајтот match.com ја загуби сопругата, откако таа го остави за човек кој го пронајде на сајтот.

– Археолог во 2008. наишол на клетва која датира од 7-ми век изгравирана на плоча – “нека те боли пенисот секој пат кога ќе водиш љубов”. Никој не знае кој ја напишал оваа клетва и зошто.

– Gymnophoria – чувство дека некој ве „соблекува“ во својата глава

– За време на Олимпијадата во Лондон, коja траеше 17 дена, на спортистите им беа поделени 150.000 кондоми, или во просек по 15 кондоми на секој учесник.

– Познатата “Г-точка” може да се нарече и “Whipple Tickle” – од страна на професорот Беверли Випл, кој го смисли името кое што сите го знаеме денес.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.