И Блејк нема да се натпреварува во Москва на трката на 100 метри

Блејк поради истите повреди минатиот месец се повлече од националниот шампионат…
Блејк минатата сезона 100 метри ги претрча за 9.69 секунди, со што се изедначи со американецот Тајсон Геј на второто место на сите времиња позади светскиот рекордер јамајскиот атлетичар Усеин Болд.
Блејковото повлекување се поклопува и со позитивните наоди за допинг на Геј и на Асафа пауел како и на Шерон Симпсон.
Светското првенство во Москва ќе се одржи од 10 до 18 август, а патот до светското злато е целосно отворен за Усеин Болд.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.