Холандија испрати 5,5 тони помош за украинската војска

Пратката од Холандија веќе ја преминала полско-украинската граница. Таа содржи маскирна облека, панталони, маскирни јакни и друга опрема, рече Федичев.
Тој истакна дека пратката е речиси 5,5 тони.

Leave a Reply

Your email address will not be published.