Груевски повторно со провокации кон Грција

– Грција се повеќе се пасивизира и заради сопствената немоќ да се справи со овој проблем го турка под тепих, и не исклучуваме во некоја иднина дури и да се обиде да се смисли секаква причина, за само причината за попречување на нашиот прогрес да не е Грција, затоа што ако Грција се прикаже како причина за наше држење на страна толку години, што е и објективно така, тогаш се покажува недостаток во нивниот систем на уредување, посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, реќе Груевски меќу другото.

На роденденот беа поканети високи државни функционери, претставници на партиите од владеачката коалиција.

Leave a Reply

Your email address will not be published.