(Видео) Груевски и ДПМНЕ за три месеци станале сопственици на имот од над 1.600.000 евра, меѓу нив и стан во Кавадарци

За три месеци, ноември и декември 2013 и јануари 2014 година Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ се стекнале со станови, деловни простории и земјишта низ Македонија во вредност од над 1,6 милиони евра, рече денеска лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

“Почитувани, Никола Груевски не само што лично договарил кеш во милиони евра. Не само што се примале кеш пари во ВМРО-ДПМНЕ, по налог на лидерот Груевски.

Не само што станбената треска, којашто почна од премиерот Груевски со 4 стана на име на неговата мајка, е проширена кај неговите високите владини функционери, министри, пратеници, телохранители. Сите тие, за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, како што знаете, успеале да се стекнат со станови среде Скопје, окупирајки дури цели згради.

Денеска ќе обелодениме дека тоа не е се. Дека тоа е само мал дел од она што го работат Груевски и ВМРО-ДПМНЕ зад грбот на граѓаните.

ДЕНЕСКА ЌЕ ОБЈАВИМЕ ОФИЦИЈАЛНИ ДОКАЗИ КАКО ВМРО-ДПМНЕ, НА ЧЕЛО СО НИКОЛА ГРУЕВСКИ, ПРЕДИЗБОРНО, ВО ТРИТЕ МЕСЕЦИ ДО РАСПИШУВАЊЕТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ГОДИНАВА, ДОШЛЕ ДО ИМОТ НА ИМЕ НА ПАРТИЈАТА ОД НЕВЕРОЈАТНИ НАД 1.600.000 ЕВРА.

ГРУЕВСКИ И ВМРО-ДПМНЕ ДОШЛЕ ДО СТАНОВИ, ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИ, ЗЕМЈИШНИ ПАРЦЕЛИ КАДЕ ШТО СТИГНАЛЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА. ВО САМО НЕКОЛКУ ДЕНА, ВО МЕСЕЦИТЕ НОЕМВРИ, ДЕКЕМВРИ И ЈАНУАРИ.

Еве докази. Ова се катастарските листови на имотот чијшто сопственик станала владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ.

На 20 ноември 2013 година, ВО САМО ЕДЕН ДЕН, вредноста на стекнатиот имот на ВМРО-ДПМНЕ, според овие документи е над 300.000 евра:

Стан во Берово со помошни простории, во вкупна квадратура над 110 м2, по пазарна вредност од околу 45.000 евра.

Станови во Велес, во вкупна квадратура од околу 130 м2 и над 100 м2, по пазарна вредност од околу 150.000 евра.

Три деловни простории во скопската општина Аеродром, со вкупна квадратура од 72 м2, или пазарна вредност од околу 110.000 евра.

Еден ден подоцна, на 21 ноември 2013, ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци дошла до стан вреден околу 70.000 евра.

Еден ден подоцна, на 22 ноември 2013, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ станале сопственици на два деловни простора во Струмица, од по 50-тина м2, во пазарна вредност од околу 150 илјади евра.

ИЛИ, САМО ВО НОЕМВРИ 2013 ГОДИНА ВМРО-ДПМНЕ ДОШЛА ДО ИМОТ ОД ОКОЛУ ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА. ДО СТАНОВИ И ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИ ВРЕДНИ ОКОЛУ 500.000 ЕВРА! “

Повеќе од Видеото.

Leave a Reply

Your email address will not be published.