Грчки професор го тужи Епл за украден патент

Пронаоѓачот ја обвинува Епл дека го украла негово откритие, патентирано во ноември 1997 година за кое тој поседува сертификат.

Не е прв пат Бостонскиот универзитет да протестира за украден патент. Минатата година вакви судски барања беа упатени против други компании, како Самсунг и Амазон,
коментира весникот „Бостон хералд“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.