Генерален штрајк на просветните работници и во Дебар!

Иако и во општина Дебар веќе трет ден ден по ред штрајкуваат просветните работници, провладините медиуми „Сител” и „Канал 5″ спинуваат со јавноста дека не се почитува одлуката за генералниот штрајк на СОНК.

Трите основни училишта во Дебар како и гимназијата веќе трет ден не работат а учениците се враќаат од настава.

Leave a Reply

Your email address will not be published.