ФОТО Змии и глувци ги наполнија домовите во прилепско

Покрај штетата која земјоделците ја трпат од поплавените обработливи површини, од кои во прашање е доведено целокупното производство на житни и градинарски култури, сега имаат уште една грижа која им влева дополнителни грижи и страв, пренесува порталот 10без10.

smokovi vo Novoselani 2Од поплавите во прилепско змии и глувци ги наполнија домовите. Бегајќи од своите поплавени дувла, змии и глувци барајќи засолниште ги наполнија куќите во прилепско кои се погодени од изливот на локалните водоносни канали и Црна Река која деновиве на места е широка и до 6 километри.

Leave a Reply

Your email address will not be published.