Фолклорниот ансамбл „Тиквеш“ со настап на меѓународен фестивал во Грција

Уште еднаш нашите културните амбасадори на Кавадарци во најдобро светло ја претставија државата, но и македонскиот фолклор.

Овој меѓународен фестивал се одржал за прв пат оваа година. Покрај ФА Тиквеш од Македонија настап имало и културно уметничко друштво од Делчево, а со својот фолклор го презентирале и фолклорни ансамбли од Русија, Украина и домаќинот, Грција.

Извор А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.