1001 филмови кои мора да ги изгледате

Џонатан Кио во краткиот опис наведува дека инспирација му била книгата на Стивен Шнајдер “”1001 филмови кои мора да ги изгледате пред да умрете.

На Кио му било потребно една година за да ја состави оваа компилација, и напоменува дека во време кога филмските проектори се повеќе собираат прашина било битно да се започне баш со таква сцена.

Авторот приготвил и ДВД верзија на инсертите, во него се вклучени 163 хорор филмови од по две и пол минути, топ 50 ликови на Тарантино и уште многу дополнителни работи.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.