Филмот “Деца на сонцето“ ќе се прикажува во Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ во Кавадарци

Од понеделник, 17 ноември 2014, најновиот филм на режисерот Антонио Митриќески, “Деца на сонцето“ ќе се прикажува во салата на Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци. Претставите почнуваат од 20 часот, а билетите се 70 денари.

“Деца на сонцето“ на репертоарот е до петок 21 ноември и неговото прикажување во овој период е во рамките на манифестацијата “Кавадаречка културна есен 2014“, во чии рамки пак во среда, на 19 ноември, во Галеријата при Домот на културата ќе се одржи промоција на новата книга – збирка есеи на Петар Наневски, додека во четврток, на 20 ноември, исто така во Галеријата при Домот на културата ќе биде отворена изложба на фотографии од млади автори од Кавадарци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.