Филм: The Prestige

Во тоа време, кога илузионистите се идоли и звезди од највисок ред, двајца млади илузионисти тргнуваат на пат до славата. Лесноумниот, префинет Robert Angier е забавувач на народот, а грубиот Alfred Borden е креативен гениј на кому му недостасува самоувереност за да на сцената ги покаже своите способности. Овие двајца тргнуваат како пријатели, полни со взаемно восхитување. Но кога нивниот најголем трик ќе почне да се движи во спротивен правец, стануваат доживотни непријатели.

Режија: Christopher Nolan

Главни улоги: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo

Година: 2006

Траење: 130 минути

IMDB оцена: 8.4

Жанр: Драма, мистерија

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.