ФИА му дозволи вонредни тестови на „Пирели“

Иако раководството на ФИА неодамна привлече внимание со казната за „Мерцедес“ поради прекршување на правилата за забраната за тестирање во текот на сезоната, а „Пирели“ кој е официјален снабдувач со гуми во Ф1 доби опомена, сепак поради безбедноста на возачите ќе се направи отстапка.
Ваквата одлука е резултат на жестоките реакции на возачите во Формула 1 кои сметаат дека нивните животи во Силверстоун беа загрозени.
На тестирањата на пневматиците на компанијата „Пирели“ планирани за следната недела во Барселона, нема да учествува „Мерцедес“ поради учество во корпорациските тестови на „Пирели“.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.