(Видео) Феноменална изведба, “Сексимаер песна” за “Дрексмаер” инвестиција

Двајца млади ентузијасти од Кавадарци преку пародично компонирана песна успеаја комплетно да ја доловат вистинската ситуација на едно работно место во германската фабрика “Дрексмаер”.

Песната е насловена како “Seximaer song”  и е посветена работникот и работничките права во оваа компанија. Оваа фабрика се наоѓа во Кавадарци и во неа работат околу 4000 работници. Поголемиот дел од нив се млади.

Текстот да не е комичен, би бил трагичен. Уживајте во песната и потпевнувајте ја понекогаш. Посебно оние кои се вработени во оваа фирма.

Ви го пренесеуваме целиот текст од песната.

Leave a Reply

Your email address will not be published.