Европската Унија издвоила 400 милиони евра за хуманитарна помош за Сирија

Веста за хуманитарната акција на Европската Унија е објавена непосредно пред одржувањето хуманитарната конференција во Женева.

Поради проценките на Еу, повеќе од 70 000 луѓе се убиени а повеќе од 1,6 милиони се раселени во сударите во Сирија кои започнаа пред повеќе од две години. ЕУ веќе издвои 840 милиони евра за хуманиратна помош.

Leave a Reply

Your email address will not be published.