Eagle, комерцијален авион од иднината

Леталото ќе има вградени соларни панели, кои ќе овозможуваат дополнителен извор на енергија.
-Најголемиот новитет се електричните генератори кои ќе се прилагодуваат на ветерот, и на тој начин ќе го одржуваат авионот во воздух колку и да е потребно – изјави тој.
Винјалс изјави дека паметниот инжинеринг ќе го направи авионот речиси нечуен.
-Материјалите како што се карбонски валкна, графин, керамика, аломиниум и титаниум ќе ги подобрат перформансите на ова летало – изјави Оскар.
Погледнете го видеото:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.