Џихадисти на ИД киднапираа најмалку 90 христијани во североисточна Сирија

Сирискиот центар за човекови права соопшти дека ИД денеска киднапирала верници од Асириската источна црква близу градот Тел Хмар во провинцијата Јасака.
Масовното киднапирање е извршено во момент на офанзива од курдските сили во североисточна Сирија против Исламска држава.
Пешмергите успеаја да ја пориснат ИД од дваесетина села во провинцијата Хасака.

Leave a Reply

Your email address will not be published.