Две лица се убиени и 48 се ранети во голема експлозија во Египед

Надлежните органи изјавуваат дека од самиот бонбашки напад е многу оштетена четирикатница и дека од самата експлозија се избиени мали пожари. Бројот на загинати граѓани најверојатно ќе биде поголем бидејќи спасувачките екипи сеуште трагаат под рушевините.
За овој бонбашки напад се обвинуваат исламските милитанти, од кои некои ги поврзуваат со Ал Каида.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.