Донев бара верници за МПЦ

Отец Пимен од Европската епархија надлежна за ограноците во европската дијаспора, потврди дека Отец Виктор кој е на работа во Лондон, го замолил Донев да и помогне на новоформираната црковна заедница во оваа држава.

Во писмото од нашиот амбасадор во Велиика Британија се вели:

„Амбасадорот Донев лично ве повикува и замолува согласно своите желби и можностите да станете член на ова здружение. Здружувањето и самоорганизирањето на македонската дијаспора во Обединетото кралство, е потреба, не само на самата дијаспора, туку и на Република Македонија“, се вели во писмото од Донев до верниците. 

Извор Плусинфо

Leave a Reply

Your email address will not be published.