Ротари клубот од Кавадарци со донација за младите од Народната Техника

Замислениот проект за оваа година е реновирање на просториите на Народната Техника во Кавадарци и набавување на нова опрема за децата кои што работат во народна техника.
Целта на Ротаријанците со овој проект е да се промовира идејата за поттикнување на техничките науки како и да се мотивираат младите како би инвестирале во техничката култура.

rotariklub tehnika2

Членови на народната техника Кавадарци досега учествувале на светски меѓународни и европски првенства на кои се закитиле со први места.
На донаторската вечер говореше и секретарот на народна техника Кавадарци – Младен Марковски.

rotariklub tehnika4
Членовите на бродо – моделарската секција изработија брод едреник наречен “Санта Мариа” и во знак на благодарност го подарија на Ротари клуб Кавадарци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.