До 13 часот 34,16% од граѓаните на Кавадарци го остварите правото на гласање

Заклучно 13 часот, вкупно 11.061 граѓани од општина Кавадарци ја обавиле својата граѓанска обврска односно 34,16% од граѓаните со право на глас. Битно е да се напомене дека овие податоци се од 60 избирачки места од вкупно 60 на територијата на општина Кавадарци. Вкупен број на избирачи запишани во Избирачкиот список се 32.410.

Leave a Reply

Your email address will not be published.