Денови на македонски документарен филм

Овој филмски маратон ќе се одрќи во периодот од 15 – 21 јуни 2013. Публиката ќе може да ужива во филмското платно секоја вечер со почеток од 20:00. Влезот е слободен, а на репертоарот ќе бидат следните документарни филмови: 

  • 15.06. Трагачи по звукот и Далеку од дома
  • 16.06. Плати и жени (Cash and Marry)
  • 17.06. Волшебниот Рид и Шарски зраци
  • 18.06. Чедо и Корен
  • 19.06. Шнајдерки и Нашите во Стамбол (Најстарите печалбари – Македонците во Истамбул)
  • 20.06. Луѓе без земја

Leave a Reply

Your email address will not be published.