(ФОТО+ВИДЕО) Денешното невреме направи хаос низ градот

 

„Причината за ваквата поплава се затнатите и оштетени шахти кои што треба да ја соберат (а не можат поради неисправност) целата количина со вода. Најверојатно во шахтите има собрано големо количество на талог од песок и наместо да се собере надојденото количество на вода, тоа ја поплавува целата обиколница“, е изјавата од загришен граѓанин кој што живее на улицата „Ѓорѓи Соколов“.

Еве неколку видеа кои пристигнаа до нашата редакција.

Надлежноста за одржување на канализационата мрежа е на ЈП „Комуналец“. 

И останатите делови од градот беа погодени од краткиот но обилен дожд проследен со град и силен ветер. Имаше и прекини во напојувањето со електрична енергија во поголем дел од градот.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.