Денес во Кавадарци – трибина: Продолжува караванот на граѓанските организации 8-ми Септември и МППС

Гости на трибината се: Џелал Хоџиќ од 8-ми Септември, Мила Царавоска од МППС и Билјана Бејкова – Инфоцентар.

Ќе се зборува за:

1. Животот на примателите на социјална помош, стечајните работници, семејствата во социјален ризик.
2. Животот на младите од семејствата кои примаат социјална помош, стечајни работници, семејства од социјален ризик
3. Потреба од воведување и прифаќање на иницијативата за минимален достоинствен приход

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.