Денес во Ирак убиени 19 луѓе

Насилството во Ирак е во пораст во текот на оваа година. Според статистиката на полицијата, бројот на нападите врз цивилното население е значително во пораст.
Во денешниот напад се усмртени 6 а се ранети 4 војници на Ал Алзаид.
Во овој напад не е повреде самиот Ал Алзаид кој управува со оваа воена група. За денешниот напад, одговорноста ја превзема Ал Каеда.
Од почетокот на Рамазан до сега се убиени најмалку 597 луѓе.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.