Денес се обележува Бајрам

Овј празник главно се поминува во кругот на семејството и сите членови се собираат кај најстариот. Во наредните денови се оди кај сосеите, подалечните роднини и пријателите. Бајрам е празник на простувањето и помирувањето. Обичај е верниците кои поради било која причина се скарале, да се помират на Бајрам. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.