Денес ќе се “крои” судбината на стечајците

Решавањето на 300-те стечајни постапки од минатото денеска треба да биде на дневен ред пред пратениците во рамки на 80. седница, пренесува А1ОН.

Со предложеното законско решение тие треба да се решат за помалку од една година по донесување на законот. Законот ги опфаќа сите стечајни постапка од 1989 до 2011 година, а целта е да се стави крај на оние кои траат по 15-20 години.

Со законот треба да се решат стечајните постапки во Типо, Маврово, делови од железара, МЗТ, Центро, Порцеланка, Кожарски комбинат Куманово, повеќе земјоделски комбинати, како и случајот Фиком, Самарија и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published.