(Видео) На денешен ден е роден Зоран Ѓинѓиќ

Зоран како мал живее со својата самохрана мајка Мила, која работела како куќна помошничка кај фамилијата Изедбеговиќ.
Зоран беше српски политичар и државник, филозоф и доктор по филозофија, еден од 13 мината интелектуалци кои ја обновија работата на Демократската партија.
Зоран во 1994 година беше избран за претседател на Демократската странка во Србија. Се до неговата смрт тој се залагаше за европска Србија и се залагаше за уништување на сите криминални структури кои ги произведе милошевиќиот систем во периодот од распадот на СФРЈ па се до падот на Милошевиќ.
Зоран е убиен на 12 март 2003 година пред зградата на Владата на Србија.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.