EDRI: Демант за ​​повлекување на предлог законот за медиуми

ЕДРИ е асоцијација составена од 31 организација од 21 европска земја преку редовното издание ЕДРИ-грам, кое освен на веб се дистрибуира и во форма на билтен до пратениците во Европскиот Парламент и други институции на ниво на ЕУ. ЕДРИ е партнерска организација на Метаморфозис. Реакцијата на законите во Македонија е во билтенот кој се дистрибуира до нив.

Повеќе може да прочитате овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published.