(Видео) „ДРЕКСЛЕРМАЕР“ на суд. Отпуштените работници ќе ја тужат компанијата?

Вработените тврдат дека отказите не се законски, а отстранети се од работните места поради учество во штрајк. Работниците велат дека се казнети затоа што прашувале за своите дневници, а од фабриката се отстранети со обезбедување како да се работи за криминалци. Револтирани се и затоа што на нивна страна не застанал Народниот правобранител. Штрајкуваа поради ниските плати, неплатени празнични дневници, но и за притисокот што врз нив го вршеле менаџерите.

Видеото може да го погледнете овде.

Извор ТЕЛМА

Leave a Reply

Your email address will not be published.