Средношколците од СОЗШУ “Ѓорче Петров” декорираа украси со еко материјал

Согласно годишната програма на еколошката секција учениците изработуваа украсни предмети користејќи природни материјали. Учениците од четврта година од шумарската струка заедно со ученици од основните школи изработија божиќни аранжмани.

ekoloska sekcija1 ekoloska sekcija2

Изложена беше и новогодишна елка изработена од природни материјали и останати украси. Целта на овој настан кој традиционално се организира секоја година е да се подигне нивото на еколошка свест кај учениците а со самото тоа да се развие и нивно еко дејствување, вели професорката Роза Тефова.

ekoloska sekcija4 ekoloska sekcija5

Leave a Reply

Your email address will not be published.