Давитковски си даде оставка од комисијата за 24 декември

Членовите на експертската Комисијата не успеаја да ги усогласат заклучоците и препораките предложени од Давитковски.

Според членовите од ВМРО-ДПМНЕ, некои од заклучоците биле преостри, а за СДСМ – преслаби.

Партиски извори за А1он велат дека проблематично било исфрлувањето на пратениците и новинарите од Собранието и формулациите за овој инцидент.

Давитковски подготвил 11 препораки и три заклучоци за случувањата поврзани со инцидентите во Собранието околу носењето на Буџетот за 2013 година, со кои одговорноста е поделена. Тоа, всушност, беше и главниот мандат што го доби Комисијата, со договорот што го постигнаа на 1. март ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во присуство на еврокомесарот Штефан Филе и европратеникот Ричард Ховит.

Власта е одговорна за исфрлањето на пратенциите и новинарите, а ј опозицијата за блокирањето на работата на Законодавниот дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.