Негира дека било кој од неговиот кабинет имал некаква врска со обвинувањата

Денеска Нечас и членовите на раководството на владејачката партија ќе имаат средба и со чешкиот претседател Земан. Завчера веднаш по завршување на владината седница 400 полицајци од единицата за организиран криминал уапсија неколкумина политичари и функционери од владејачката партија, меѓу кои и најблиската соработничка на Нечас,- директорката на неговиот кабинет. И премиерот Нечас бил сослушан како сведок.

Според медиумите уапсените незаконски трошеле буџетски пари за јавни набавки.

Полицискта акција која беше спроведена во повеќе чешки градови била подготвувана две години.
Претседателот на опозицијата најави дека ќе бара гласање за доверба на владата на Нечас во парламентот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.