Целулит – само за интелигентни

Имено, натписот со ова тврдење е објавен во угледното научно списание Science.
Истражувачите тврдат дека масните клетки кои го градат целулитот, истовремено го обезбедуваат телото со незаситени масни киселини кои се исклучително важни за правилна работа на мозокот.
Масните киселини ја зацврстуваат сивата мозочна кора. Научниците наведуваат дека е погрешно да се мисли дека целулитот е штетен.
Напротив, целулитот е знак за оптимално производство на женски хормони и развиена сексуалност, односно плодност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.