Брисел бара извештај за потрошените пари на владините рекламни спотови

Ова во Брисел го ветил вицепремиерот за европски интеграции, Фатмир Бесими. Извештајот кој е побаран од страна на ЕК, ќе содржи список со сите реклами кои биле нарачани од владините институции.

Извештајот кој е побаран од страна на ЕК, ќе содржи список со сите реклами кои биле нарачани од владините институции.

Инаку, токму овие реклами се причина за бројните критики кои се упатуваат кон власта за корумпирање односно поткупување на наклоноста на медиумите во функција на поддршка на владините политики.

Leave a Reply

Your email address will not be published.