Бразил ќе потроши 23 милијарди долари за јавниот транспорт

Нејзината изјава уследи по средбата со лидерите на Движењето за бесплатно патување, организацијата која ги предизвика првичите протести во Бразил пред повеќе од една недела и повика на нови демонстрации за денеска.

– Најмногу сакам да повторам дека мојата Влада ги слуша демократските гласови. Треба да научиме да ги слушаме гласовите на улицата, истакна Русеф на средбата со гувернерите и градоначалниците.
Таа ги посочи дека петте приоритети на Владата: фискална одговорност и контрола на инфлацијата, политичка реформа, здравство, јавен транспорт и образование.
Мајара Вивиан, еден од лидерите на Движењето за бесплатно патување истакна дека Владата не посочила конкретни мерки и оти протестите ќе продолжат.
– Ситуацијата ќе се смени само со конкретни мерки од државата, истакна Вивиан.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.