ОМ: Благоја Деспотовски награден поради препуштањето на Кичево на ДУИ

„ВМРО- ДПМНЕ избра нови членови на извршниот комитет, па во оваа прилика би сакале да ги прашаме: Дали назначувањето на Благоја Деспотовски – Ташко за нов член на извршниот комитет е всушност негово наградување за успешно изведениот план на препуштање на Кичево на ДУИ? Да потсетиме, тој беше кандидат за градоначалник за Кичево!“, стои во нивната реакција.

„Според кои заслуги Ѓоко Сајковски, инаку претседател на ВМРО-ДПМНЕ за Кичево, е назначен на позицијата заменик-министер за локална самоуправа? Дали Сајковски е награден за победата на Фатамир Дехари во Кичево?“, прашуваат од ОМ.

ОМ сметаат дека квази-патриотите од ДПМНЕ продолжуваат во разобличувањето на својата приказна околу лажниот патриотизам, аферим „патриоти“!

 

Извор Бриф.

Leave a Reply

Your email address will not be published.