Без трошка срам, Весна Пемова “трча” по гласови од осиромашените кавадаречки земјоделци!

Весна Пемова, кандидат за пратеник на претстојните парламентарни избори како претставник во изборната единица 4, се обидува да “собира” гласови меѓу осиромашените жители на месната заедница “Ќиро Крстев” во општина Кавадарци. Пемова на граѓаните им ја презентира програмата на ВМРО-ДПМНЕ.

Пемова во кампања

Оди Весна од куќа до куќа, да го посети гласачот со изветвени алишта, сама, со својата скапа гардероба, напуштена од своите сопартијци, оди исклучиво кај членовите и симпатизерите на ДПМНЕ надевајќи се дека меѓу нив ќе го задржи барем малку, одамна паднатиот рејтинг. Меѓутоа наидува на измачени лица и погледи, осиромашени сограѓани и злоупотребени лозари токму од актуелната власт која ја раководи партијата која таа сега ја промовира.

Многумина од жителите ставаат клуч на своите брави и едноставно не сакаат да ја видат ниту неа ниту било кој друг преставник од ДПМНЕ.

Пемова во кампања

pemova-kampanja3-800x445

Пемова во кампања

Leave a Reply

Your email address will not be published.