БЕЛОРУСИЈА: За прво дете помош од 10.000, за трето дури 40.000 долари

Александар Лукашенко инсистирал и да секое семејство за своето второ дете да добие по 20.000 долари, а за трето дури 40.000 долари. Покрај финансиските средства, повеќечлените семејства ќе добијат и станови.

Пари ќе најдеме.Тоа е најмалиот проблем.Бидејќи, доколку немаме население бадијала приказните околу независност– истакна претседателот на Белорусија, Александар Григорјевич Лукашенко.

Екпертите пресметале дека за овој проект на Белорусија ќе и бидат потребни околу две милијарди долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.