Бејл најдобар фудбалер во Велс

Оваа награда Герет Бејл веќе трета година по ред ја добива.
На овој начин, со овие три награди по ред Бејл се придружи на легендата Џон Хартсон и Марк Хјуз кои исто така имаа по трипати добиено награда од овој вид.
“За мене оваа награда е голема чест. Во моментот најмногу сакам да се рехабилитирам од повредата и да се вратам на фудбалските терени“, изјави Бејл.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.