Банките не му даваат кредити на Субрата Рој

-Објаснувајќи ја тажната ситуација за Македонскиот месија, адвокатот призна дека групацијата Сахара направија обид за подигнување кредит, но сите барања биле одбиени од банките , вели адвокатот  бранејчи го својот клиент во случајот кој го покрена Индиското регулаторно тело за хартии од вредност (СЕБИ) – стои во статијата.

Според зборовите на Јетмалани, Рој не ноже да биде одговорен и нема средтва да ја исплати конкретната сума.

-Во меѓувреме Субрата Рој инвестираше неколку милиони долари во Македонија преку своите сметки во Лондон. Изворот на овие средства останува мистерија како и неговата 30 години стара империја изградена на основа на пара-банкарство. Се претпоставува дека блискиот пријател на Рој, македонскиот премиер Никола Груевски и директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање му помогнале на инвеститорот-каубоец да ги трасферира своите финасии од Лондон во Македонија – стои во текстот.

Повеќе прочитајте тука.

Извор Либертас

Leave a Reply

Your email address will not be published.