Бан Ки-мун бара итна деескалација на судирите во Сирија

Бан е известен дека сириската Влада може да ги запре воздушните и артилериските напади врз Алепо во рок од шест недели и оти ќе дозволи достава на хуманитарна помош. Toj апелира и опозициските сили да престанат со гранатирање на Алепо.
Специјалниот пратеник на Обединетите нации за Сирија, Стефан де Мисутра наредните денови ќе отпатува за Дамаск, каде ќе разговара за планот за деескалација на судирите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.