Aвтомобили: Pagani Huayra

Ова е моделот Pagani Huayra кој името го добил по андскиот бог на ветрот, баш поради својата моќно но лесна конструкција тешка вкупно 1360 килограми.

Го придвижува дванаесетоцилиндричен агрегат од 700 КС кој овозможува максимална брзина од 380 km/h.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.