Автомобили дизајнирани да спиете во нив

Автомобили дизајнирани да спиете во нив. Студентите за дизајн на автомобили при универзитетот Royal College of Art од Лондон изработија дизајни на автомобили со кои возењето може поприлично да се олесни.

Како дел од овој проект, професорот Dale Harrow, одговорен на секторот за дизајн на автомобили, со кратка изјава околу овој мега потфат на иднината.

Според проефесорот, автомобилот може да има мулти функционалност, од автомобил со комотен кревет за спиење па се до работна канцеларија и дневен престој.

Leave a Reply

Your email address will not be published.