Автомобил кој се движи со помош на компресиран воздух

За сега, струјата е водечка во таа трка, но AIRPod е неверојатен мал автомобил кој претставува нова идеа на светот: компресиран воздух.

 

Овој мал урбан автомобил кој воопшто не емитува птетни гасови е модел развиен д Motor Development International по долго истражување во урбаниот превоз и алтернативните извори на горива. Тие дошле до идеа да го создадат овој неодолив мал автомобил кој се контролира со џојстик и може да се вози и внатре во железнички станици или аеродроми бидејќи воопшто не емитува штетни гасови.

Овој модел може да превезува до 3 возрасни личности и едно дете – дефинитивно не е фамилијарно возило , но е совршено за патување со него. Најдоброто од се е пто, за разлика од автомобилите кои користат гас или струја, овој автомобил ќе ве чини само 10.000 долари. Но за него ќе мора да се стрпите затоа што за сега тоа е само прототип кој не е пуштен во масовно производство.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.