Атинските полицајци ја окупираа зградата на градската управа

Главниот синдикат на работниците во јавниот сектор, кои од понеделникот се на штрајк, повика на окупирање на зградата на локалните власти во следните два-три дена.
Меѓународниот кредитор во понеделникот на Грција и позајми 6.8 милијарди евра помош, иако грчката влада не успеа да ги префрли 12 500 работници во другите сектори.
Владата најави дека во период од осум месеци ќе суспендира 4200 работници, меѓу кои ќе бидат чуварите и професорите.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.