Обвинителите побараа Асанж да биде сослушан во Лондон

Обвинителите бараат и да се направи ДНК анализа. Шведскиот адвокат на Асанж изјави дека го поздравува таквото барање неговиот клиент да биде сослушан во Амбасадата на Еквадор во Лондон, додавајќи оти процесот може да потрае.
Австралиецот Асанж се наоѓа во Амбасадата на Еквадор од јуни 2012 година за да ја избегне екстрадицијата во Шведска поради обвинението за сексуален напад и силување. Основачот на Викиликс ги негира обвинувањата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.