АПОЕЛ и Ријека ќе играат пред празни трибини

Затварањето и казната на УЕФА е врз основа на инесени расистички пораки за време на фудбалскиот натпревар. Расистичките пароли на фудбалските трибини беа извадени од страна на навивачите.
Кипарскиот клуб мора да исплати 45 000 евра поради многубројните прекршоци. Хрватскиот клуб е казнет со парична казна од 8 000 евра.
Стадионот на АПОЕЛ ќе биде затворен за посетители за време на натпреварот на АПОЕЛ со Бордо.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.