Амнестија и крајот на Македонија

Мене ми е нормално тоа што оној Георгиевски предлага амнестија! Затоа што тој е амнестиран!
Злото не ни се пофторува и бабри до Јупитер затоа што сме немале, туку затоа што сме имале амнестии,формални и неформални, таа благонаклоност кон злото е сржта на ова драма!

Никој, никогаш, никаде, никого не амнестирал за ваков вид на злосторства какви што на Македонија, во мирновременски услови, со ништо непредизвикано и ги приреди злосторничкото здружение на вемерето!
Тоа се злосторства што прават од секоја идеја за амнестија ново злосторство!

Македонија, во тие критериуми е второстепена! Би требало да се укине, да се закопа во некој рудник на сол или на дното на некој океан, ако услов за нејзиното постоење треба да биде злосторството што го сведочиме!
И, ако таа идеја навистина почне да се обликува во сериозна работа јас ќе ги повикам леѓето што се воздржуваа од криминал, да појдеме да го суредиме комплетниот имот на Георгиевски, на бандитите од сегашниот режим, а и независно од нив, да опљачкаме што може да се опљачка, да силуваме што може са се силува, да ги наполниме ендеците со луѓето што не ни се симпатични, за да можеме да се квалификуваме, да влеземе во критериумите на законот!
Идиоти!

Кај ќе и бил крајот на Македонија ако овие со оние се апселе!
Морон!
Па тоа е крајот, лудак!

Leave a Reply

Your email address will not be published.