АМАН: Со поддршка кај Бристол

АМАН беше успешно движење кое и покрај тоа што престанаа протестите, придонесе за намалување на цените, велат претставниците на акцијата за Телма, кои организирааа бројни протести во Скопје и во другите градови.

Движењето верува дека АМАН придонесе за формирање на нова свест кај граѓаните и има во план да ја прошири својата акција. Претставници на ова движење и овојпат ги прекорија пратениците кои ја одбија нивната иницијатива за нов закон за формирање на цените на енергенсите и особено затоа што со омаловажување, па и со навреди, дискутираа во парламентот за Иницијативата. 

Извор НоваТв

Leave a Reply

Your email address will not be published.